Page 32 - _İUK v.5
P. 32

LEADER -  AVRUPA BİRLİĞİ’NDEKİ BAŞARILI UYGULAMA ÖRNEKLERİ





              Yerel Restoranları Destekleme



              PROJESI













              Projenin genel amacı, müşteri beklentilerini
              karşılayarak yerel mutfak imajını iyileştir-
              mekti.
              Diğer proje hedefleri ise şunlardı:

              •   Hizmetlerinin kalitesini artırmak için yerel   araştırma yaptığı zaman başladı. Bu bölgedeki
                restoranları desteklemek,                        restoranların, sunulan  ürünlerin  kalitesine  ve

              •   Restoran sahipleri, üreticiler ve zanaat-      çeşitliliğine rağmen yerel ürünleri çok az kul-
                kârların teknik bilgilerinin iyileştirilmesi     landığını ortaya koydu. Yerel restoranların ka-
                yoluyla yerel yemek kültürünün geliştiril-       litesini ve itibarını artırmak ve yerel ürünlerin
                mesi ve teşvik edilmesini sağlamak,              kullanımını teşvik etmek için, proje bir “Kalite
                                                                 Beyanı” geliştirdi. Bu beyanda belirtilen şartları
              •   Tarım ve el sanatlarını geliştirmek için üre-  taşıyan işletmelere, “Pays Gourmand” markası
                ticiler ve restorancılar arasındaki ortaklık-    verildi ve işletmelere markanın etiketi yapıştı-
                ları teşvik ederek yerel üreticiler için yeni    rıldı. Etiket, bölgelerinde yer alan ve yerel ürün-
                fırsatlar yaratmak.                              leri kullanan restoran ve kafeleri ayırt etmeye

              “Pays Gourmand” girişimi 2010 yılında, Pays        yardımcı oldu. Markalaşma faaliyeti, bölgedeki
              A3V Yerel Eylem Grubu’nun yerel resto-             restorancılar  ve  üreticiler  arasında  bağlantı-
              ranlarda kullanılan yemek tarifleri üzerine        lar kurma faaliyetleri ile desteklendi. İşbirliğini


              Detaylı bilgi için: paysgourmand.com
                           https://enrd.ec.europa.eu/projects-practice/label-%E2%80%98pays-gourmand%E2%80%99-%E2%80%93-
                           promoting-french-local-restaurants_en
                                                              32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37