Page 32 - _İUK v.5
P. 32
LEADER - AVRUPA BİRLİĞİ’NDEKİ BAŞARILI UYGULAMA ÖRNEKLERİ
Yerel Restoranları Destekleme
PROJESI
Projenin genel amacı, müşteri beklentilerini
karşılayarak yerel mutfak imajını iyileştir-
mekti.
Diğer proje hedefleri ise şunlardı:
• Hizmetlerinin kalitesini artırmak için yerel araştırma yaptığı zaman başladı. Bu bölgedeki
restoranları desteklemek, restoranların, sunulan ürünlerin kalitesine ve
• Restoran sahipleri, üreticiler ve zanaat- çeşitliliğine rağmen yerel ürünleri çok az kul-
kârların teknik bilgilerinin iyileştirilmesi landığını ortaya koydu. Yerel restoranların ka-
yoluyla yerel yemek kültürünün geliştiril- litesini ve itibarını artırmak ve yerel ürünlerin
mesi ve teşvik edilmesini sağlamak, kullanımını teşvik etmek için, proje bir “Kalite
Beyanı” geliştirdi. Bu beyanda belirtilen şartları
• Tarım ve el sanatlarını geliştirmek için üre- taşıyan işletmelere, “Pays Gourmand” markası
ticiler ve restorancılar arasındaki ortaklık- verildi ve işletmelere markanın etiketi yapıştı-
ları teşvik ederek yerel üreticiler için yeni rıldı. Etiket, bölgelerinde yer alan ve yerel ürün-
fırsatlar yaratmak. leri kullanan restoran ve kafeleri ayırt etmeye
“Pays Gourmand” girişimi 2010 yılında, Pays yardımcı oldu. Markalaşma faaliyeti, bölgedeki
A3V Yerel Eylem Grubu’nun yerel resto- restorancılar ve üreticiler arasında bağlantı-
ranlarda kullanılan yemek tarifleri üzerine lar kurma faaliyetleri ile desteklendi. İşbirliğini
Detaylı bilgi için: paysgourmand.com
https://enrd.ec.europa.eu/projects-practice/label-%E2%80%98pays-gourmand%E2%80%99-%E2%80%93-
promoting-french-local-restaurants_en
32