Page 49 - yeg katalogu - tr
P. 49
Yerel E
Yerel Eylem Grubu ylem Grubu Bilgi KartıBilgi Kartı
YEG Oluşum Süreci
İspir-Pazaryolu Yerel Eylem Grubu iki ilçede faaliyet göstermesi sebebiyle Uygulandığı İl
karar verme organları eşit olarak seçilmiştir. Kamu-özel temsilcileri,
ekonomik ve sosyal ortaklar, çiftçi, kadın, genç ve sivil toplum temsilcileri de Erzurum
ortaklığın %50’ sinden fazlasını oluşturmaktadır. Ayrıca, en az %20’si yerel
yönetimlerden oluşturmuş olup yaş ve cinsiyet eşitliliğini sağlamıştır.
İSPAYEG Yönetim Kurulu’nda 2 kadın üye ve 25 yaş altındaki genç katılımı
ile eşit bir demografik kurul oluşturulmuş olup İSPA Yerel Eylem Grubu
Derneği asıl üyeleri Yönetim Kurulu başkanı, Başkan yardımcısı, Sekreter
ve muhasip ile 3 yönetim kurulu üyesi ve 3 denetim kurulu üyesiden
oluşturulmuştur.
İSPAYEG bünyesinde YKS hazırlama sürecinde Bakanlık tarafından finanse
edilen 2 yerel uzman personeli çalıştırılmaktadır. Bunun yanı sıra gönüllü iki
genç aktif olarak sahada çalıştırılmıştır.
Karar alma ve uygulama aşaması Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen
toplantılar ile belirlenmiş olup, alınan kararlar uygulama süreci boyunca
uzmanlar tarafından gerçekleştirilmiştir.
YKS Öncelikleri
•Bölgesel, kültürel ve doğal kaynaklar tabanlı kırsal turizm ürünlerinin
geliştirilmesi
•Kısa tedarik zincirinin geliştirilmesi ve katma değerli ürünler (kaliteli
ürünler, zanaatkarlık ürünleri ve ekonomik çeşitlilik için diğer aktiviteler);
•Toplumun kültürel ve sosyal yaşamını geliştirmek ve kolektif yerel örgütleri,
dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) desteklemek. (kadınların dahil
olduğu gruplar dahil olmak üzere)
•Yerel Eylem Grupları Ağı, iyi uygulama örnekleri, IPARD programının
yayılması ve kırsal kalkınmaya yeni yaklaşımların öğrenilmesi
Hedefler/Tavsiyeler
İspir-Pazaryolu Yerel Eylem Grubu sosyal ve kültürel açıdan; insan
kaynaklarını ve toplumu geliştirerek doğal ve kültürel değerlerin nesillere
aktarılması için belgelenerek korunması ve tanıtılması, bölgenin tanıtılması
ve ekonomik yönden canlanması için; kırsal turizmin ar-ge çalışmalarıyla
uygulamaya sokulması, yerel kalkınmanın temelini oluşturan tarım ve
hayvancılık sektörlerini iyileştirerek bölgeyi organik tarımın ve alternatif tıp
ürünlerinin merkezi haline getirerek markalaşma ve ekonomik yönden kendi
kendini entegre edebilen bir bölge oluşturma hedefi içerisindedir
İletişim Bilgileri
0538 584 75 05 AHMET AYDIN (YEG BAŞKANI)
Telefon :
0532 665 89 64 BÜLENT SALDUZ (YEG MÜDÜRÜ)
E-Posta : ispayeg@gmail.com
Web Sitesi : www.ispayeg.org
T.C.
TARIM VE ORMAN
BAKANLIĞI
47