Mevlevi Tatlısını Dünyaya Tanıtıyorum


Faydalanıcı: Atiye Laçin


Ben Atiye Laçin, Halk Eğitim Merkezi’nde öğretmenlik yapıyordum. Osmanlı İmparatorluğu toprakları içindeki en büyük Mevlevihane Gelibolu’da dır. Bu yapı bana eski ve unutulmaya yüz tutmuş Mevlevi tatlısı olan Murabba Tatlısını üreterek tekrar halkımızın lezzetine sunma fikrini vermiştir. Mevlevi tatlısı, tarihi bir geçmişi olan ve ayrıca yüzde yüz doğal, yağsız, unsuz, şekersiz ve glütensiz bir tatlıdır. Murabba tatlısını daha önceden sınırlı miktarda yapıp, Gelibolu Yarımadasındaki şehitlik bölgesinde kırık bir masada satışını yapıyordum. Bu satışlarımız konusunda ulusal TV kanallarında programlar yapıldı ve gösterildi. Müşterilerden gelen olumlu yansımalar sonucunda imalatımı artırma ve lezzetini daha fazla kitleye ulaştırma isteği oluştu.


Bakmak isteyebileceğiniz Diğer Yatırımlar

Tutak’ta Bir Halı Saha Hizmeti

Ağrı

Tutak’ta Bir Halı Saha Hizmeti
Küçük Üreticilerin Sütünü Değerlendirme Projesi

Ordu

Küçük Üreticilerin Sütünü Değerlendirme Projesi
Kültür Kurbağası Yetiştiriciliği Tesisi

Çanakkale

Kültür Kurbağası Yetiştiriciliği Tesisi
Koyun Yetiştiriciliği Projesine Her şeyi Önceden Planlayarak Girdim

Van

Koyun Yetiştiriciliği Projesine Her şeyi Önceden Planlayarak Girdim

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü
AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başk.
IPARD Yönetim Otoritesi

Eskişehir Yolu 9. Km ANKARA/Türkiye