Mevlevi Tatlısını Dünyaya Tanıtıyorum


Faydalanıcı: Atiye Laçin


Ben Atiye Laçin, Halk Eğitim Merkezi’nde öğretmenlik yapıyordum. Osmanlı İmparatorluğu toprakları içindeki en büyük Mevlevihane Gelibolu’da dır. Bu yapı bana eski ve unutulmaya yüz tutmuş Mevlevi tatlısı olan Murabba Tatlısını üreterek tekrar halkımızın lezzetine sunma fikrini vermiştir. Mevlevi tatlısı, tarihi bir geçmişi olan ve ayrıca yüzde yüz doğal, yağsız, unsuz, şekersiz ve glütensiz bir tatlıdır. Murabba tatlısını daha önceden sınırlı miktarda yapıp, Gelibolu Yarımadasındaki şehitlik bölgesinde kırık bir masada satışını yapıyordum. Bu satışlarımız konusunda ulusal TV kanallarında programlar yapıldı ve gösterildi. Müşterilerden gelen olumlu yansımalar sonucunda imalatımı artırma ve lezzetini daha fazla kitleye ulaştırma isteği oluştu.


Bakmak isteyebileceğiniz Diğer Yatırımlar

Mesleğe Kendini Adayarak İşletme Sahibi Olmak

Giresun

Mesleğe Kendini Adayarak İşletme Sahibi Olmak
Akademisyenlikten Süt Üreticiliğine

Ağrı

Akademisyenlikten Süt Üreticiliğine
Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Kurduğu Bir Kesimhane

Çankırı

Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Kurduğu Bir Kesimhane
Profesyonel Futbolculuktan Etlik Piliç Yetiştiriciliğine

Çankırı

Profesyonel Futbolculuktan Etlik Piliç Yetiştiriciliğine

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü
AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başk.
IPARD Yönetim Otoritesi

Eskişehir Yolu 9. Km ANKARA/Türkiye